Кандидат-кмет в Канада е… котарак

Още по темата

След като у нас във Варна се опитаха да издигнат магаре за депутат, челният ни опит се копира и в далечна Канада. Умен котарак със страст към политиката започна предизборна кампания за кмет на канадския град Халифакс. Упоритото четирикрако на име Тъксидо Стан е основало предизборната си кампания на „подобряването на благосъстоянието на котките в община Халифакс, защото пренебрежението не работи“.

Като кандидат, издигнат от партия Тъксидо, Стан се надява да привлече вниманието към големия брой улични котки в региона. Котаракът се надява, че мотото му „Пиле във всяко гърне и сандък с пясък във всяка къща“ ще му помогне да спечели подкрепата на местните хора.

Предизборната му кампания дори привлече вниманието на кандидата за общински съветник в Халифакс Уей Мейсън, който написа в Туитър: „Радвам се, че не се конкурирам с Тъксидо Стан. Той е навсякъде тези дни“.

Хиляди почитатели на котарака регистрираха подкрепата си за черно-бялото четириного в официалната му страница във Фейсбук. Мъркащото животно вече гледа от предизборни плакати в Халифакс. „Чувствам се щастлив, че живея в Катопия. Никога не съм познавал глада, студа или злоупотребите. Спя в топло, удобно легло всяка нощ. Всеки ден играя в безопасен ограден двор. За съжаление има котки по цял свят, които не са толкова щастливи. Можем да помогнем, като дарим пари или време на местна спасителна група“, „казва“ котаракът на страницата си в социалната мрежа.

Макар законите в общината да забраняват на животни да се кандидатират за държавна служба, това не спряло Стан в мисията му да подобри благосъстоянието на животните и да се превърне в неофициален талисман на Халифакс.

Той върви по стъпките на Стъбс, котарака, който празнува 15-та си година като почетен кмет на град Талкеетна в щата Аляска по-рано тази година. Животното е най-дългогодишният кмет в Америка, а огромната му популярност в света помага за увеличаването на туристите в района.

Етикети:
  • Категории:

Остави коментар