Свещите – светлина, романтика и ухание

Още по темата

 

 

 

По всяка вероятност прибягвате към свещите, когато имате нужда от по-специална романтична обстановка. За по-стари времена свързваме свещта единствено със светлината. Историята им тръгва от Китай и Япония преди около 200 г. пр. Хр. Най-ранните, които са известни днес, са били направени от китова мас. Оттам насетне материалите, съставът и видът на свещите са били променяни многократно, докато стигнат до днешния си вид – функционални, удобни и издържащи над 10 часа. В днешно време те не се използват само в религиозни ритуали или като късче светлина – вече има плаващи свещи, ароматни свещи и др. Те са начин да се откъснем за малко от ежедневието си и да потънем в благоухание и мечти.

Свещите, изработени от чист пчелен восък, са наситени с магията, вложена от пчелите, а техният естествен аромат на восък и мед отвежда в един чуден, шарен и уханен свят. Друго тяхно предимство е, че восъкът има пречистващо действие. Той улавя отрицателните лъчения и ги трансформира в уют и светлина.

Ароматерапията със свещи е незаменима, ако искаме да се отпуснем и да забравим за проблемите – неповторимият аромат на мед от пчелния восък очарова и същевременно обгръща със своето благотворно въздействие. За релаксирането и отпускането помага и уюутната атмосфера, създадена от мъждивата светлинка, която гори в дома ви или на работното ви място. Тя прогонва лошите мисли и ви дава възможност да се насладите пълноценно на момента за релакс.

Свещите, изработени от пчелен восък, не увреждат здравето! Те са предпочитани от хора с алергии и хора водещи природосъобразен начин на живот, защото са в съзвучие и хармония със здравето и природата.

 

Етикети:,

Остави коментар