Чийзкейк със смокини

Още по темата

Сега е времето да пробвате чийзкейк със смокини – имате достатъчно избор от тези плодове на пазара, а и цените им са повече от прилични.

Продукти:

За блата:

150 г чаени бисквити

60 г краве масло

За пълнежа:

250 г маскарпоне

250 г крема сирене, напр. „Филаделфия“

5 яйца

лимонова кора и сок от половин лимон

100 г захар

шепа смокини

Приготвяне:

1. Смлените бисквити се разбъркват с разтопеното масло. Сместа се разпределя по дъното на форма 20-22см. Запича се за 10 мин.

2. В това време се разбиват маскарпонето и „Филаделфията“ със захарта. Добавят се лимоновият сок и кората и едно по едно яйцата. Получената смес се излива върху бисквитения блат. Отгоре се нареждат разполовените смокини.

3. Формата се поставя на водна баня във фурната и се пече около час. Температура – 160-170 градуса. Оставя се напълно да се охлади.

 

Етикети:

Остави коментар