Какво не знаем за английската сол?

Още по темата

Английската сол свързваме най-често с отслабващия й ефект. Много хора я използват за прочистване на стомашно-чревния си тракт и детоксикиране на тялото, което в крайна сметка води до отслабване. Последните изследвания в областта обаче, показват, че с употребата й и по-специално пероралното й приемане, не трябва да се злоупотребява. Ако се нуждаете от бързо прочиствате дозировката е 10-30 г, разтворени в хладка вода, но процедурата не се препоръчва да се повтаря повече от два пъти в годината.

Какво обаче не знаем за английската сол? Основната й съставка е магнезиевият сулфат – изключително важна за много процеси, които протичат в организма. Тя помага за регулирането на 325 ензима в тялото, както и контролът на много процеси – от движението на мускулите до елиминирането на токсините.

* Подобрява концентрацията и съня.

* Намалява стреса.

* Регулира движението на ензимите.

* „Прогонва” токсините от тялото.

* Спомага за усвояването на редица хранителни съставки.

* Подобрява работата на стомашния тракт като стимулира произвеждането на храносмилателни ензими.

* Спомага за справяне със запека.

* Облекчава мигрена.

Специалистите да съветват да приемаме повече магнезиев сулфат през кожата. Това най-лесно в домашни условия може да направите с няколко процедури:

Баня с английска сол – разтворете една кафена чаша и половина английска сол във ваната. Кисненето трябва да продължи 30 минути.

Вана за крачетата – смесете една част английска сол с две части топла вода. Разтворете и накиснете краката за 30 минути. Това ще спомогне и за борбата с напуканите пети и грубата кожа.

Спрей с английска сол – направете си спрей     като смесите равни части английска сол и вода. Впръсквайте в кожата веднъж седмично.

Английската сол е лесно достъпна, продава се в аптеките без рецепта и може да я използвате и за разкрасяващи цели!

 

Етикети:

Остави коментар