Край на проблемите в банята

Още по темата

Сигурно често си задавяте някои въпроси, свързани с банята, като как да преборите влагата, има ли начин да се изчистят фугите по-лесно, битката с котления камък може ли да има успешен финал и как да не съсипвате огледалото от непрекъснатото потене. Предлагаме ви няколко решения.

Влагата

Каквото и да правим, банята си остава най-мокрото помещение у дома. За да се справите с влагата в банята помещението трябва да има прозорец или добра вентилация, или и двете. За предпочитане е да ги използвате след всеки душ, който си взимате, за да може влагата да не се задържа в банята или по-лошо – да влиза в останалите стаи в апартамента ви. Това ще предотврати и появата на мухъл.

Фугите

Преди същинското търкане залейте плочките в банята с гореща вода. Оставете натрупванията по плочките и най-вече фугите да омекнат за около 5 минути и тогава сте готови за действие. Ако не искате да прибягвате до силни препарати можете да пробвате с класическите рецепти с оцет, разтворен във вода и сода бикарбонат с вода.

Котления камък

Най-ужасното нещо, с което трябва да се справим в банята е котленият камък, който лесно и за кратко време се натрупва върху мивката, тоалетната чиния, ваната. За по-малки повърхности използвайте кухненска хартия и ябълков оцет. Намокрете хартията с оцет и поставете върху кранчето на душа или на мивката. Оставете да подейства за 1 час, след което нежно изтъркайте със суха кърпа. Душ слушалката можете да накиснете в кофа или леген с ябълков оцет. Оставете да се накисне добре за една вечер, след което само изплакнете. За другите по-големи повърхности можете да напълните бутилка с пулверизатор и да напръскате, да оставите да подейства, да изтъркате и да изплакнете. Белият оцет върши чудесна работа.

Огледалото

Нанесете пяна за бръснене върху огледалото, след което изплакнете с вода. Подсушете с микрофибърна кърпа. Следващият път, когато си взимате душ огледалото със сигурност ще е по-малко запотено.

 

Етикети:,

Остави коментар