Любовницата ли е виновна мъжът да кръшка

Още по темата

Обикновено измамената съпруга е склонна за изневярата на мъжа си да вини изкусителната любовница, а него да оправдаваме със слаби ангели. Защо го прави?

* Финансите имат голямо значение. Все пак този мъж досега е допринасял за финансовата стабилност във връзката ни. Още повече – много по-малко средства ще ни коства омразата към друга жена, отколкото воденето на бракоразводно дело.

* Страхът също е фактор. Тъжно, но факт, има мъже, към които жените им изпитват истинско страхопочитание, ако не и неподправен страх. Това им пречи дори да си помислят да поставят под съмнение невинността му в каквато и да е ситуация и ги провокира да винят единствено другата жена. От друга страна е страхът за собственото его – нима сме позволили на друга жена да ни превъзхожда в очите на любимия? Нима тя представлява нещо повече от нас? Ако „да“, значи е враг.

* „Тръгне ли си тя, проблемът спира да съществува!“ – подобно мислене показва само наивност. Дали един мъж, който веднъж е излъгал и му се е разминало, няма да си позволи да пристъпи неписаните закони на любовта и втори път? Както в любовта, така и в изневярата са нужни двама. Не е възможно единствено ласките на любовницата да са причина за кръшкането на мъжа ви. А ако той сам се опита да прехвърли вината изцяло на нея и да си придаде вид на потърпевш, значи си имате работа с несериозно и незряло момче.

 

Етикети:,

Остави коментар