Защо да обръщаме повече време на градината

Още по темата

Все повече хора залагат на градинарството като хоби. Има дори и телевизионни канали, изцяло посветени на това занимание. Представяме ви 10 причини, сред които и научни факти, които ще превърнат заниманието в незабравимо изживяване.

1. Градинарството ще ви научи на много полезни умения, като засаждане, прекопаване, бране, пресаждане и много други.

2. Създава възможност организма ви да поема повече витамин D. Само 15 минути на ден прекарани в градината ни доставят дневната доза, от която се нуждае тялото ни.

3. Заниманието ще ви накара да погледнете по друг начин на здравословния начин на живот. Особено за тези от вас, които искат да се хранят безопасно, без нитрати и изкуствени добавки. Всичко ще е натурално, идващо от вашата градина.

4. Всеки ще намери своята причина да прекарва повече време сред природата, вместо затворен в дома си.

5. Никога не е късно да намерите още нови приятели, с които да споделите любовта си към растенията. Те като нищо могат да се превърнат в дългогодишни приятелства, благодарение на общата ви страст към градинарството.

6. Самото занимание може да подобри настроението ви. В някои случаи дори е доказано, че помага за излизане от депресия. Това се дължи на движенията, които извършвате и усвояването на повече витамин D от организма.

7. Градинарството е чудесно хоби, с което всеки може да се занимава, независимо от уменията, които притежава и социалната среда, в която живее.

8. Да не говорим, че това ще спомогне за намаляване на въглеродните емисии в атмосферата.

9. Стресирани сте? Заниманията в градината ще намалят натрупалия се стрес в края на деня.

10. Имате зеленчукова градина? А знаете ли, че този факт може да промени хранителните навици на вашето семейство. Доказано е, че ако карате децата си да помагат в грижите по отглеждане на зеленчуците, малчуганите започват да включват повече от тях в менюто си.

Етикети:
  • Категории:

Остави коментар