7 здравасловни причини, за да правим секс

Още по темата

Как влияе сексът на тялото и тонуса?

 

1. Всички знаем, че правенето на секс намалява стреса и помага за преодоляване на депресията. Ако цяла седмица сте били натоварени, раздразнителни, отпуснете му края.Най-добрият начин – правенето на секс. С отделянето на хормони се повишава настроението, чувствате се далеч от реалността и света на ежедневните тревоги.

2. За жените – помага за отслабването и оформянето на красиво тяло. За 20 минути се изгарят около 150 калории. Заменете тренировките във фитнеса с тези в леглото.

3. Искаме ли да спим добре? Да, сексът води до по-добър сън. Практиката е доказала, че сексът преди лягане увеличава шансовете ви за пълноценен сън.

4. Подобрява самочувствието, нали? Когато правим секс се чувстваме по-желани и по-привлекателни. Мислим позитивно.

5. Правете секс, когато ви боли глава. Благодарение на секса се засилва кръвният поток и се намалява налягането в артериите. Освен това се отделя окситоцин – хормон, който действа като естествено успокоително.

6. Подсилва имунната система. Освобождаването от хормони влияе на химията в организма и спомага за отделянето на клетки, които се борят с вируси и бактерии.

7. По-рядко ще ходим на зъболекар. Когато се целуваме, позволяваме на слюнката в устата ни да изчиства зъбите ни. Това намалява количеството киселина, която разрушава емайла.

Етикети:

Остави коментар