Масло от маслини против инсулт

Масло от маслини против инсулт

Още по темата

Зехтинът или маслото от маслини е чудесен заместител на слънчогледовото олио при готвене. Ястията с него са не само вкусни, но и полезни за организма. Редовният прием на зехтин предпазва от инсулт с близо 50 %. Проучвания на френски учени  доказали, че хората, които приготвят храната си със зехтин, намаляват риска от инсулт с 41%.

Зехтинът има много витамини и е отличен антиоксидант. С него се понижава лошия холестерол в кръвта и поддържа количеството на нормалния. По този начин се подобрява състоянието на сърдечно- съдовата система. Зехтинът е богат източник на полифеноли и на витамините Е, А, D. Маслиненото масло намалява прекомерното стареене на организма и развитието на много болести.

Зехтинът е най-добрия натурален продукт за нашия организъм, той предотвратява не само мозъчния инсулт, но атеросклерозата и сърдечните заболявания. Инсултът или още апоплектичният удар, е нарушение кръвообращението на мозъка, вследствие на което мозъчните функции имат различна степен на поражение.  След 55 годишна възраст рискът от инсулт се увеличава двойно, за това трябва да съблюдаваме какви храни консумираме. Препоръчително е всеки ден, 30 мин. преди закуска, да се пие на гладно по 1 с.л. зехтин. Тази проста процедура подобрява храносмилането, предпазва от запек и рак на дебелото черво.

Етикети:, ,

Остави коментар