Закъснявате ли за работа

Още по темата

На всеки му се случва да закъснее за робата. Ставате 10 минути по-рано, тичате до спирката за автобуса, но все се случва нещо и не може да стигнете навреме. Закъснението е хронично заболяване. Никой не харесва ранното ставане, особено ако е тъмно, надали е предпоставка да отивате щастливи, енергични и най-вече в уречения час. А задавате ли си въпроса как колегите ви винаги са точни?

Оправданията са любимата част на всички. Верни или измислени вършат работа, нали? Започваме от разваления часовник, задръстването, проблеми с колата, воденето на децата до училище. Ставаме и по-изобретателни – някой ви е полял костюма с кафе и е трябвало да се върнете, за да го смените. А може би сте забравили важни документи за работа и сте се върнали, за да ги вземете. Извинение със сигурност трябва да имате, на не лъжете. Бъдете честни с шефа си и той ще ви разбере.

Обикновено шефовете не обръщат внимание кой, кога идва на работа. Лош късмет е, ако му потрябвате и започне да ви търси. Въпрос на късмет. Ако никой не ви прави забележка, не се успокоявайте. Рано или късно редовното ви закъснение ще започне да бие на очи. Старайте се да не се цепите от колектива.

Разбира се има и наказания. Ако работата ви е на смени или сте с стриктно работно време, няма да ви се размине. В някои фирми това се счита за тежко провинение и се наказва. Работодателите са се измислили ефективна стратегия. Влизането ви във фирмата става с електронна карта и всяка минута закъснение ви струва левче. В тази случай може и да сте на работното си място 15 минути преди началото на роботния ви ден.

 

 

Етикети:
  • Категории:

Остави коментар