Зеленият чай-извор на здраве

Още по темата

Зеленият чай е известен със своите лечебни свойства, които го правят една от най-предпочитаните напитки за зимният сезон.
Чаят от този вид е богат на антиоксиданти, които предпазват от настинка, инфекции и повишават имунната сила на организма. Според някои изследвания той дори намалява холестерола и високото кръвно налягане и е инхибитор на ултравиолетовата светлина. Освен като напитка, той може да се прилага и външно, като придава блясък върху кожата, лекува пъпки, порязвания и обриви, успокоява уморените очи и успява да се пребори с телесната миризма. Той понижава риска от ракови заболявания. Съществуват случаи, в които болни от рак хора се подобряват в следствие на редовно приемане на зелен чай, тъй като той служи като инхибитор за раковите клетки.
Зелената напитка облекчава и болките от ревматоиден артит, освен това е много ефективен при лечение на заболявания като множествена склероза, болестта на Алцхаймер и Паркинсон.
Приемането му поддържа тонуса на тялото, като се бори със затлъстяването и води до премахване на излишните мазнини.
Антибактериалните му свойства се използват, за да убиват бактериите, които причиняват плака по зъбите. Това понижава заболяванията на венците и предпазва от образуването на кариес.

Цветелина Костадинова

Етикети:,

Остави коментар