Хитрини, които да запазват витамините в храната

Още по темата

Всички храни, които приемаме в ежедневието си, с изключение на плодовете и зеленчуците, са минали през някакъв вид обработка. Препоръчваме Ви да ограничите някои от следните действия, за да може да се насладите по-дълго на ценните вещества в храната.
– Продължителната обработка на храната, била тя и притопляне, се оказва най-пагубна за витамините, съдържащи се в нея.
– Когато варим зеленчуци в подсолена вода, те губят голяма част от своя калций, калий и натрий. Най-добре е да подсоляваме след сваряването им.
– Рязането от друга страна на прекалено дребни парченца, води до загуба на Витамин C. При зеленчуци като салата айсберг, маруля и рукола се препоръчва късането на рък..

Етикети:

Остави коментар