Поливайте цветята с усмивка

Поливайте цветята с усмивка

Още по темата

Не е вярно, че растенията нищо не чуват и не разбират какво се случва около тях. Всички знаем, че покрай лошите и зли хора не виреят цветя. Затова, ако искате животът ви да върви сред цветя, бъдете добри с тях, усмихвайте им се, докато се грижите за доброто им състояние.

Освен добро отношение обаче саксийните растения се нуждаят от светлина и вода – не забравяйте това. Някои видове  предпочитат пряката светлина, но през лятото тя по-скоро вреди.

В края на зимата можете да направите и някои неща, за да подхраните любимите си домашни цветенца. Ето няколко прости трика, които ще им дадат живителни сили.

Не хвърляйте яйчените черупки. Натрошете ги и след това внимателно ги размесете с пръстта в горната част на саксията. Това бабино „лекарство“ ще осигури на цветята калций. Веднъж на три месеца смесвайте горния слой от почвата с натрошени яйчени черупки, за да зареждате растенията с калций.

Можете да слагате в почвата и утайката от кафето си. Също толкова полезен ефект има и дървесната пепел.

Разбира се, с този вид грижи не бива да се прекалява. Правете посочените неща не по-често от веднъж месечно и всеки месец ги редувайте.

Етикети:, ,

Остави коментар