Градът с най-много милионери е Москва

Още по темата

Руската столица може да се похвали със 76 доларови милиардери спрямо 70 в Ню Йорк и 54 в Хонконг, съобщи британският в. „Телеграф“. Лондон е на пето място с 40 милиардери, отстъпвайки  четвъртата позиция на Пекин, където са 41. Класацията е съставена от китайската издателска група „Хужун рипорт“.
Азия е континентът с най-много милиардери, следвана от Северна Америка и Европа. От общо 1453 души със състояние над 1 милиард долара през януари 608 са от Азия, 440 са от Северна Америка и 324 са от Европа. САЩ продължават да водят класацията по брой милиардери – 408, следвани от Китай с 317 милиардери. На трето място е Русия, на четвърто – Германия, а на пето – Индия, уточнява изданието.
Най-богатият човек в света е мексиканецът Карлос Слим, който е на 73 години и притежава 66 милиарда долара, според „Хужун“. Той оглавява и миналогодишната класация на американското сп. „Форбс“ за най-богатите хора в света. На второ място се нарежда американският инвеститор Уорън Бъфет с 58 милиарда долара, а на трето – испанецът Амансио Ортега, създател на марката Zara, с 55 милиарда долара.
Според „Хужун“ общото богатство на всички милиардери на планетата е 5,5 трилиона долара, което е почти колкото стойността на брутния вътрешен продукт на Япония, третата по големина икономика в света.

Етикети:

Остави коментар