Най-обидните женски подаръци за 8 март

Още по темата

Измислянето на подарък не е лесна работа. За да е подходящ, трябва да познавате човека много добре. Дежурните подаръци – цветя, бижу, книга, дреха, винаги носят радост.

В ерата на интернет и на онлайн магазините направо е престъпление да се оправдаваме с липса на време за пазаруване или недостиг на информация. Ако направите гаф, той се тълкува единствено като липса на вкус, неискреност или нежелание да зарадваш любимия човек.

Търговците се научиха, образоваха и отракаха – влизаш в магазина, казваш какво търсиш, за кого, за каква възраст и до колко пари и веднага те засипват с куп предложения. Няма начин да сбъркаш. Голяма помощ вършат и социалните мрежи – ако въпросният човек ви е приятел, със сигурност му познавате и кътните зъби, така че няма начин да не уцелите в десетката с изненадата.
Ето и една класация за 4-те най-обидни подаръка, които не бива да правите.

  • Тиган, тенджера и всякакви подобни домакински уреди/вещи от магазините за домашни потреби. Приема се като намек за „Пепеляшка“.
  • Кактус или саксия с грозно цвете – ясно е, че сте опърничава, но да ви го напомнят и с цвете вече е прекалено.
  • Антиейдж“ козметика – крем или маска против бръчки – страшен намек, че времето е оставило своите следи върху вас.
  • Готварска книга „Как да се научим да готвим по-добре“ или „За мързеливи готвачи“ – ако ви подари подобно нещо, ударете го с книгата по главата. Не стига че се стараете, ами и е вечно недоволен!
Етикети:

Остави коментар