Да се погрижим за кожените дрехи

Още по темата

По всяка вероятност имате поне една  дреха от естествена кожа – манто, пола или панталон. Първо, защото са мводерни вече няколко сезона. И второ, защото са приятно разнообразни. Гладката естествена кожа се използва все по-често за направата на мъжки и дамски дрехи.

Какво обаче трябва да знаем за поддръжката ѝ? Ето няколко съвета:

1. Като начало дрехите от естествена кожа са една малка инвестиция (спомнете си цената им). Затова по-добре изберете химическото почистване пред това в домашни условия. Не трябва обаче да носите дрехите прекалено често на химическо, тъй като това е в състояние да ги увреди.

Ако се случи да изцапате – разлеете вино, сок, кафе или размажете храна върху нея, в никакъв случай не започвайте енергично да търкате, с надеждата да оправите по-бързо нещата. Така само ще помогнете по-бързо кожата да попие разлятото върху нея. С помощта на памучна кърпа или салфетки внимателно попийте, без да притискате прекалено силно, след това почистете1.  цялостно при първа удобна възможност.

2. Внимавайте как ги съхранявате в гардероба. Прибирайте ги прилежно сгънати или сложени на закачалка, без да се образуват излишни гънки.Няма нужда от излишно напукване и прегъване на кожата. Най-добре слагайте парче плат върху закачалката, преди да сложите кожените дрехи върху нея, за да избегнете евентуалното им надраскване или разкъсване.

Етикети:,

Остави коментар