„Гангнам“ – най-модерният квартал на Сеул

Още по темата

По всяка вероятност песента „Gangnam Style” на южнокорейския рапър Psy ви е омръзнала до смърт.  Може би ще ви е любопитно да научите нещо повече за квартала, който възпява възпълничкият 34-годишен певец. Гангнам, в превод „на юг от реката”, се наричат най-общо всички части на Сеул на юг от реката Хан, и по-специално малка административна част в този регион. Преди няколко десетилетия тук не е имало друго, освен оризища и храм. Гангнам е претърпял сериозно развитие за Олимпийските игри през 1988г. и оттогава се свързва със скъпи недвижими имоти и луксозни магазини и заведения в изискани квартали като Апгуджеонг и Чеонгдам.

Хората от традиционно богатите семейства в северен Сеул негодуват срещу новобогаташите на Гангнам; Psy възпява именно този крещящ стил, робуващ на модните тенденции. И докато на Гангнам наистина му липсват кралските дворци и старите крепостни стени на северен Сеул, традициите не са му съвсем чужди. Храмът Bongeun-sa е един от най-внушителните в Сеул, а двама корейски крале и една кралица са погребани в парка Seonjeongneung.

Но именно съвременните атракции, сред които увеселителният парк „Лоте Уърлд”, огромният Олимпийски парк и Samsung D’Light – изложбената площ на най-големия конгломерат за електроника, привличат най-много туристи.

В Гангнам има много изтънчени бутици, като най-шикозните се намират в Апгуджеонг и Чеонгдам.  След като сте се издокарали подобаващо, се отбийте в някой от клубовете на Гангнам, за да се поразкършите в новите си дрехи. Напоследък доста нашумя Ellui, лъскаво индустриално местенце със смайваща светлинна и звукова система, няколко отделни танцувални площи и обширно пространство, което ви позволява да се движите свободно. Отдавна вече и Eden е любимо място за късните часове на интелигентните жители на Сеул.

Къде да отседнете и да се храните

В Гангнам човек може да се подкрепи в Jung Sikdang, където предлагат невероятна на вид и вкус нео-корейска кухня; Gorilla in the Kitchen, където ще намерите смесица от различни кулинарни традиции на Запада, а през уикенда ще може да се насладите на мързелива късна закуска; Grill5Taco– там предлагат мексиканска храна на шопинг маниаците и хипстърите, шляещи се из по-евтините магазини на Serosu-gil и Garosu-gil; Queens Park – точното място, където ще видите най-запалените фенове на модата да хапват набързо в минутките между посещенията на козметични салони и бутици.

Перфектното място за отсядане е La Casa – приятен бутиков хотел, собственост на шикозния магазин за корейски мебелен и интериорен дизайн Casamina. Ако си падате повече по международните марки, тогава модерното оформление в минималистичен дзен стил на Park Hyatt Seoul е точнто място за вас: в просторните стаи изкусно се преплитат високи технологии и традиции, а гледките към Гангнам са разкошни. По-евтиният Hotel Tria също включва доста от „гангнам” стила и в повечето стаи има хидромасажна вана.

Етикети:,
  • Категории:

Остави коментар