Нова мода: водка от прясно мляко

Още по темата

Водка от жито, ръж и т. н. е класика, но водка от прясно мляко? Просто мода сред звездите. Фермер от Великобритания прави водка на базата на краве мляко. Странният аперитив се е превърнал в абсолютен хит сред звездите. Дегустатори уверяват, че тя има особен каймачен вкус. Сред големите поклонници на напитката е Даниъл Крейг, изпълнителят на ролята на агент 007 в поредица филми за Джеймс Бонд, а също и известната британска актриса и модел Елизабет Хърли.

47-годишният Джейсън Барбър, който притежава ферма с 250 крави в графство Дорсет, заяви, че идеята му хрумнала, след като гледал документален телевизионен филм за република Тува в Сибир, където местните хора умеят да правят водка дори от мляко от якове.

Над секретната си „рецепта“ Барбър работил три години. Напитката си нарекъл „Черна крава“. Популярността на продукта се оказала неочаквано висока. В ресторантите на известни британски майстори готвачи като Хестън Блументал и Хю Фърнли-Уитингстол тази водка стана неотменна част от спиртните напитки в менюто.

 

Етикети:, , ,
  • Категории:

Остави коментар