На най-добрите служители им е все тая за фирмата

Още по темата

Най-добрите служители не се интересуват много от съдбата на фирмата. Това са изводите от ново изследване на базираната във Вашингтон, САЩ, анализаторска компания Leadership IQ, цитирани от сп. Forbes.

В 42% от компаниите служителите, които вършат работата си най-зле, всъщност се чувстват най-ангажирани в работния процес. В същото време хората, чието представяне е на средно или на високо ниво, не усещат голяма връзка с работното място и не са особено мотивирани да ходят там всеки ден.

Оказва се, че отлично представящите се служители не се чувстват заинтересовани и предизвикани от средата. Същевременно тези хора са посланиците на фирмата във външния свят. Ако на тях им е скучно или усещат, че са подценени, то те мислено ще се откъснат от работния процес, ще се оглеждат за нови възможности и в крайна сметка ще сменят работодателя. А никоя компания не би искала да се лиши от най-добрите си служители.

Що се отнася до хората с лошо представяне, фирмите или искат те да бъдат по-продуктивни, или да напуснат и да си намерят работата някъде другаде. Компаниите не желаят да имат заблудени служители, които си мислят, че правят много, а всъщност нямат достатъчно добри резултати и просто са влюбени в длъжността, която заемат.

Според Мърфи хората, които имат добри резултати, трябва регулярно да бъдат признавани за своите постижения и награждавани с увеличаване на възнаграждението, социални бонуси или повишение.

Етикети:, ,
  • Категории:

Остави коментар