Пилешка салата

Още по темата

С тази салата не само може да впечатлите гостите си. Тя на практика съвсем спокойно може да замени вечерята или обяда ви. На всичкото отгоре не изисква специални умения и специални продукти. Проверете!

Продукти за 4 порции:

200 г франзела, нарязана на кубчета
400 г варено пилешко месо, нарязано на кубчета
3 с. л. бял винен оцет
4 с. л. нарязан на ситно пресен босилек
2 скилидки чесън, накълцани на ситно
6 с. л. зехтин
4-5 филенца аншоа
1 кг домати – обелени и нарязани на кубчета
1 голяма краставица – обелена и нарязана на кубчета
1 маруля
 босилек за украса
черен пипер

Приготвяне:

1. Нарязвате хляба на малки хапки и ги запичате в загрята до 180 градуса фурната за около 10-15 мин.

2. За дресинга пасирате зехтин, оцет, босилек, парченцата аншоа, чесъна и пипера.

3. Нареждате крутоните, пилешкото, доматите и краставиците в голяма купа, поливате внимателно със соса. Оставяте за около 5 мин.

4. За сервирането: застилате дъното на чиниите с листата маруля. Изсипвате от салатата в средата и украсявате със стръкче босилек.

 

Остави коментар