Няколко трика за красота

Още по темата

Всичко е въпрос на умение. Но ако нямате още достатъчно опит, може да ви помогнем с няколко съвета.

Бледо червило

Харесвате ярките и тъмните червила, но цветът им сякаш изчезва върху устните ви? Направете си основа, като нанесете малко количество от обичайния си фон дьо тен. Изчакайте 5 минути и едва след това сложете и червилото. Така нюансът ще изпъкне, а и трайността ще се увеличи чувствително.

Прекалено много руж

Ако използвате прахообразен или компактен руж, туширайте го като нанесете върху него пудра за лице в светъл нюанс. Ако пък сте прекалили с кремообразен руж, маскирайте го с малко количество от обичайния си фон дьо тен.

Сенките се ронят

Понякога, когато нанасяте сенки на клепачите си, се случва те да поръсят и цялата останала част на лицето ви. За да избегнете неприятната случка, дръжте салфетка под долния си клепач, когато се гримирате. Ако белята вече е станала, вземете мека четка за грим, загребете с нея малко безцветна пудра и внимателно „пометете” цветните прашинки.

Лакът съхне бавно
Често се случва точно когато най-много бързате, да попаднете на лак, който сякаш нарочно не иска да изсъхне. Без паника! 2 минути след като нанесете последния слой, потопете пръстите си в купа с леденостудена вода. Постойте така за 5 минути. Лакът буквално ще замръзне върху ноктите ви.

Мазни корени
Ако нямате време да измиете косата си, а тя не е в най-добрата си форма, не бързайте да посягате към шапката. Вместо това нанесете в корените бебешка пудра с помощта на голяма четка за грим. Изчакайте малко и разрешете, за да премахнете излишното количество продукт.

Напластена спирала
В желанието да направите миглите си обемни и извити, често се случва да им окажете по-скоро неприятен за окото ефект. Ако се случи да прекалите със спиралата, вземете една мокра кърпичка, увийте с нея палеца и показалеца си и нежно, без да търкате, притискайте леко миглите. След това нанесете безцветна спирала или вазелин, за да фиксирате.

Бели следи от дезодорант
За съжаление, въпреки че рекламите ни убеждават в обратното, повечето антиперспиранти оставят следи. Затова винаги носете със себе си пакетче мокри кърпички. Непосредствено след използването на дезодорант, попийте нежно с кърпичка. И тук важи правилото, че не трябва да търкате.

Прекалено много парфюм
Ако сте прекалили с аромата и не искате да ви избягват в градския транспорт или в офиса, използвайте спирт. С помощта на памуче натъркайте с него местата, върху които сте пръснали парфюм. След това нанесете лосион за тяло без аромат.

Ципът заяжда
Говорейки за типично женски проблеми, не може да не споменем и дамската чанта. И по-конкретно нейния цип, който много обича да заяжда. Следващия път, когато ви погоди такъв номер, се обърнете към добрия стар сапун. Натъркайте с него зъбчетата на ципа.

Остави коментар