Най-големите грешки на свекървата

Още по темата

Ами че тя – свекървата, не прави нищо друго, освен грешки. Въпросът е кои са най-големите. Ето нашите предложения:

1. Всяка свекърва мисли, че снахата иска нейния съвет

Неволно давате съвети под път и над път. „Направи така“, „Сготви го по този начин“, „Не се прави така, има си друг начин“. Наистина ли вярвате, че тази млада жена няма да поиска съвет, ако й потрябва такъв? Защо бързате да давате акъл, все едно някой ви е питал. Не дразнете лъва с излишни съвети и препоръки, а ги запазете за момента, в който някой ви ги поиска.

2. Вярва, че връзката със сина й ще е същата и след сватбата

Би било хубаво, но уви, няма как да стане. Ако очаквате синът ви да ви призвънква през час или често да се допитва до вас за съвет или мнение, недейте да се надявате напразно. Той вече има друга жена в живота си и нейното мнение е най-важно за него.

3. Опитва се прекалено много да е мила

Може би най-дразнещото нещо в поведението на свекървата е това привидно мило отношение, но от което си личи, че е изкуствено. Спрете да бъдете толкова любезна, а се дръжте нормално. Ясно е, че снаха ви не ви е много на сърце, и тя го знае. Съвсем достатъчно би било просто да сте учтива към нея и добра.

4. Критикува снахата пред сина си

Това е голям гаф, който може да ви изиграе лоша шега и да развалите завинаги отношенията със сина ви. Ако се възползвате от всеки случай когато те са скарани, да му натяквате за избора, вместо обективно да отсъдите кой прав, кой крив, знайте, че той няма да ви го прости. В момент на слабост споделя личните си проблеми, а вие жестоко се възползвате да критикувате другата жена в живота му. След като се сдобрят обаче, не се учудвайте, че изведнъж и двамата са охладнели към вас…

5. Предлага да помага с домакинската работа или с възпитанието на децата

За една жена няма по-неприятно нещо от конкуренция. Да предлагате помощ в типично женска работа, като готвене, чистене и възпитание на децата ще ви коства смъртоносен поглед и смразяващо мълчание, което е достатъчно красноречиво за нейното мнение по въпроса.

Етикети:, ,
  • Категории:

Остави коментар