Авокадото – вечният аутсайдер

Авокадото – вечният аутсайдер

Още по темата

Тъй като авокадото е на нашия пазар от едва десетилетие, трябва първо да знаем как да го разпознаваме и съхраняваме. Добре узрелият плод е с наситен зелен цвят и бляскава кора. Ако сте взели по-неузряло, най-добре го оставете на стайна температура за не повече от седмица.
Откъм хранителен състав, тази загадъчна смесица между зеленчук, плод и     ядка, е отличен източник на витамин К, минерали, мед и калий. Има няколко основателни причини, поради които си заслужава да включим авокадото в дневното си меню: предпазва от рак на гърдата и простатата, полезно е за очите, намалява холестерола и подпомага абсорбирането на хранителните вещества.

Остави коментар