Поглезете се с палачинки

Още по темата

Класическа рецепта за поглезване с палачинки. Само че американски. Всъщност американско е гарнирането им.

Необходими продукти:

2 ч. ч. брашно;

2 с. л. захар;

2  ч. л. бакпулвер;

1/2 ч. л. сода;

1/2 ч. л. сол;

2 ч. ч. прясно мляко;

2 яйца;

1/4 ч.ч. олио

Начин на приготвяне:

1. Смесват се пресятото с бакпулвера брашно, содата и солта.

2. В друг съд се разбиват с бъркалка яйцата, млякото, олиото и захарта.

3. Прави се кладенче в брашното, изсипва се постепенно яйчната смес, като се бърка непрекъснато до еднородна консистенция. Трябва да се получи гладка смес, без бучки, с гъстота по-голяма от обикновеното палачинково тесто.

4. Пекат се в намаслен с няколко капки олио тиган, на не прекалено силен огън (иначе бързо прегарят по повърхността), като се изсипва от сместа в тигана с помоща на голяма лъжица. Щом започнат да се образуват мехурчета по повърхността, палачинката се обръща.

5. Тези палачинки са малки, с диаметър около 7-8 см., дебелички и пухкави.

6. Гарнират се според вкуса – с пудра захар, мед, конфитюр или любимия на американци и канадци – кленов сироп.

 

Етикети:, ,

Остави коментар