Спорт и грим са несъвместими

Още по темата

Не е зле една жена да държи на външния си вид, но не бива с това да се прекалява. Една четвърт от жените слагат грим, преди да отидат на фитнес. Експерти съветват да не го правите, тъй като така намалявате резултатите за вашата фигура и изгаряте по-малко калории.

Голяма част от анкетирани представителки на нежния пол споделят, че слагат грим, за да привлекат вниманието на срещуположния пол, но това само вреди на кожата им.

55% от жените казват, че никога не слагат грим, преди да отидат в залата.

В същото време 26% от представителките на слабия пол го правят задължително. Само 1% се гримират от време на време, а 8 на сто казват, че зависи от ситуацията.

От онези, които ходят на фитнес със спирала и руж, 38% признават, че го правят не само в залата, но и навсякъде, където ходят.

29 на сто от участниците казват, че така увеличават самочувствието си, 15% искат да скрият проблеми с кожата, а 11 на сто желаят да привлекат срещуположния пол.

31 на сто от участниците ходят на фитнес всяка седмица, 22% – няколко пъти в месеца, а 18% изобщо не посещават фитнеса. 

Да се спортува  с грим по лицето е противопоказно, тъй като порите на кожата се потят и отварят в следствие на полаганите физически усилия, а когато има грим върху тях, те се запушват и лесно се образуват черни точки и пъпки.

Етикети:, ,

Остави коментар