Кои зеленчуци мъжете мразят най-много

Още по темата

 
броколиВсяка майка, а после и съпруга знае: мъжът не обича салата и плодове. Ако похапва, то е колкото да отбие номера или като едно от предястията (или десерта). Факт е, че повечето мъже смятат, че тези храни са само за жените и особено тези, които искат да отслабнат. Британските мъже например, ядат по-малко плодове и зеленчуци, отколкото техните малки деца. Докато децата в предучилищната възраст консумират по около 12 различни вида плодове и зеленчуци всяка седмица, един мъж яде само половината от този брой. Средно представителят на силния пол се храни с оскъдните 1,2 порции плодове и зеленчуци на ден. Това показват резултатите от проучване, в което били анкетирани съпруги. Те трябвало да отговорят на въпроси, свързани с консумацията на зеленчуци в техните домакинства.
85% от майките заявяват, че редовно успяват да дадат на децата си по пет различни плодове и зеленчуци на ден. От друга страна техните старания не постигат успех при партньорите им. Също така 48% от жените признават, че използват „хитри здравословни тактики“, за да накарат своите съпрузи да консумират плодове и зеленчуци.

Най-популярната тактика е покриването на зеленчуците със сирене или сметана, добавянето им в супи или смесването им в шейкове. Проучването, проведено за напитките SaVse, разкри кои са най-нежеланите зеленчуци от мъжете. Оказва се, че господата мразят най-много зелето, броколите (на снимката), брюкселското зеле, патладжанът и гъбите, пише вестник Daily Mail.

Етикети:, ,

Остави коментар