60% от жените не харесват голото си тяло

Още по темата

женаПовечето дами не са нарцистично настроени що се отнася до голото им тяло. Оказва се, че шест от всеки десет жени не могат да понасят гледката на голото си тяло, пише в. „Сън“, позовавайки се на резултатите от допитване, направено във Великобритания.
Анкетата сред 2000 участнички е по поръчка на клубовете за диета и фитнес на Розмари Конли.

Данните от проучването сочат, че водени от нежеланието да гледат телата си, една четвърт от дамите отказват да си купят огледало в цял ръст. 40 на сто от жените признават, че се свенят да се показват голи пред партньорите си, а една трета споделят, че любовният им живот е пострадал от това. 80% от участничките в проучването смятат, че мъжете изглеждат по-добре голи, допълва още „Дейли Мейл“. Но само четвърт от тези дами признават, че биха се чувствали по-спокойни, ако партньорът им също няма перфектни форми или е с наднормено тегло.

Най-омразни за дамите са коремчетата им, следвани от бедрата. Жените се оплакват още от „любовните дръжки“, стриите и целулита.
„Тревогите на дамите след раждането на деца и с напредването на възрастта са неизбежни. Малко са щастливките, които се радват на безупречни тела“, казва Розмари Конли, собственик на клубовете за фитнес.

Етикети:,

Остави коментар