Стресът в офиса сплотява

Още по темата

офисСтресът на работа има положителен ефект единствено върху сплотяването на колектива и изпълнява ролята на тим билдинг. Оказва се, че служителите, чиято работа е много напрегната, завързват най-силните приятелства, смятат учени от университета „Ланкастър“ във Великобритания.

Колегите, които се подкрепят, а не си съперничат на работното място стават по-близки на емоционално ниво, отколкото всеки друг. Дори служителите, които имат много малко общи черти и интереси, могат да станат най-добри приятели, стига работната им атмосфера да е напрегната.

В изследването участват 40 британски работници, които били индивидуално интервюирани за връзката им с колегите и приятелствата им извън офиса. Те били помолени да оценят колко силна е връзката им и колко често се виждат извън работното си място.

От това учените направили извода, че най-силни приятелства завързват хората, когато са подложени на ежедневен стрес. Резултатите показват също, че повече се сближават хората, които си оказват подкрепа, а не тези, които се състезават един с друг в опит да се харесат на шефа.

Етикети:, , ,
  • Категории:

Остави коментар