10 необичайни и добре платени професии

Още по темата

продавачСигурно се питате на кои професии си заслужава човек да заложи, та със сигурност да има повече от приличен стандарт!? За някои от тях всички сме наясно – адвокати, директори и IT специалисти… Но има и необичайни професии, за които малко е вероятно да сте се сетили. Такива са тези на погребалните агенти, продавачите на хотдог -на снимката, и дегустаторите сладолед. Поне в САЩ, сочи проучване на сп. „Форбс“.

Изследването се базира на данни от американското бюро по труда, както и на книгата „Странни професии: Как да се забавляваме и да правим пари в условията на слаба икономика“ на Абигейл Геринг. В нея авторката са разглежда над сто професии, които не изискват да стоите в офис по осем часа на ден, пет дни в седмицата.

В книгата си Геринг отбелязва, че натоварените продавачи на хотдози в Ню Йорк печелят средно по 100 хиляди долара на година, докато тези, които не са в толкова натоварени региони си докарват между 30 и 80 хиляди долара за година.

Изглежда, че с подобен висок доход могат да се уредят и персоналните продавачи, които съветват всеки един клиент кой продукт точно е за него. Не са за пропускане и професиите като дегустатор на сладолед и артист на круизен кораб.

Разбира се, освен с големи приходи, успехът в част от тези професии е свързан и с голяма доза късмет. Така като рибар в Аляска можете да изкарвате и по 2500 долара на седмица, но може да не хванете и нищо. Като професионален четец на устни можете да взимате по 200 долара на час, но може да минат седмици без да имате нито един клиент. Същото важи и за други екзотични професии като модел на дрехи и виртуален ловец на глави или генетичен консултант.

Но ако решите да се пробвате с подобна нестандартна професионална кариера, то сам ще си бъдете шеф, сам ще определяте работните си часове и със сигурност ще натрупате страхотни истории, които един ден да разказвате на внуците, пише Абигейл Геринг.

Етикети:, ,
  • Категории:

Остави коментар