Господи, защо не отслабвам?

Господи, защо не отслабвам?

Още по темата

Въпреки че статии за диети привличат вниманието ни като магнит кламер, много рядко постигаме някакви резултати при спазването им. Защо въпреки усилията ни не успяваме да свалим желаното тегло?

Защото вярваме на чудеса – разбрали за среща на класа или сватба след 10 дни, изведнъж твърдо решаваме, че трябва да отслабне с „няколко килца” дотогава. Това е неизпълнимо, тъй като става въпрос за насилствено гладуване, което обикновено завършва с пословично натъпкване точно ден преди момента, в който ще покажем новата си фигура.

Защото сме непостоянни – ентусиазмът в началото на всяка диета винаги присъства, особено ако има кой да ни окуражи. Истинска трагедия обаче настъпва при вида на сочната пица със страхотен аромат или при вида на кутия шоколадови бонбони. В този момент на човек ангелите му отслабват и той хвърля всичко по дяволите.

Защото не спортуваме – а всеизвестно е, че спортът не само ускорява метаболизма, но и помага за изграждане на мускулна маса и топене на излишни мазнини.

Защото начинът на хранене не отговаря на начина ни на живот – затова трябва да намерим диета, която да не ни пречи, като ни държи в напрежение.

Защото не проумяваме, че трябва да се грижим за теглото си не само 2-3 седмици, а трябва да превърнем здравословното хранене в начин на живот. Избягвянето на пържено и мазно не трябва да продължи, докато влезем в готините си стари джинси.

И най-важното: да не си поставяме невъзможни цели – те само ще доведат до чувство за вътрешна неудовлетвореност при вида на резултатите.

Етикети:,

3 коментара

  • диетите са вредни ! освен ако не са наложителни – при заболявания и др.
    просто се хранете умерено с качествена храна и се движете повече – това е … и имайте предвид че чудесата не стават за 3 дни – съгласен съм с авторката и я поздравявам за статията … съмнявам се че жените ще спрат да правят диети – но това е положението – ако господ ги беше дарил освен с красота и с малко повече мозък … но … да сте забелязали мъжете да се скъсват от диети? :)))

  • za da otslabne6 trqbva malko pove4e da se pytrudi6 v fitnes zalata ;)i nqma da otsllabne6 za 1 mesec ili za 2 3 meseca 6te postigne6 jelaniqt efekt 😉

  • Thiinkng like that is really amazing

Остави коментар