Точката Чън Дзян ограничава стреса и тревогата

Още по темата

брадичкаЗнаете ли нещо за жизнената точка Чън Дзян? Това е осмата витална точка, която я е разположена в средата на брадичката непосредствено под долната устна. Стимулирането й помага за намаляването на стреса и тревогата. Чън Дзян отпушва меридианите, като по този начин увеличава притока на чиста енергия в организма. Помага за облекчаването на главоболие и при проблеми с горните дихателни пътища. Стимулирането на Чън Дзян прочиства лицето от насъбраните нечистотии, патогени и вируси.
Осмата витална точка е важна за сърцето, като помага за подобряване на кръвния поток и телесните течности. Натискът при стимулирането ѝ не трябва да е много силен. Жизнена точка Чън Дзян помага и при зъбобол, рани или афти в устната кухина, парализа на лицевия нерв, изкривяване на устата след претърпян инсулт или друга травма.
Понякога стимулирането на Чън Дзян може да е предхождано от стимулирането на седмата витална точка –  Дзя Чъ. Тя е разположена на мястото, където се разделят горната и долната челюст.

 

Етикети:, , ,
  • Категории:

Остави коментар