Екстри за богаташи

Още по темата

випДа си богат, означава да ползваш екстри, непознати за останалите хора. Ето някои от нетрадиционните услуги, които ползват богатите хора.

1.    Нетрадиционна застраховка за произведения на изкуството. Не става дума за гаранция просто срещу пожар или наводнение. А срещу улични бунтове и всякакви непредвидими ситуации. При страх за имуществото на клиентите, застрахователните компании на богатите са готови да пратят SWAT екип и частен хеликоптер, който да превози вещите им на по-сигурно място.

2.    Бавачка за през нощта. Ако заможната майка кърми, задълженията на бавачката за през нощта са да я буди на равни интервали, а когато бебето е нахранено, да го приспи отново.

3.    Частен туристически агент. Запазва полети, прави резервации за хотели, урежда визи. Ако богаташът има какъвто и да е проблем по време на пътуването, агентът ще го разреши. Или ще бъде уволнен.

4.    Стилист за коледни елхи. За 20 000 долара в дома на заможните клиенти се доставя коледно дърво с уникален дизайн на украсата. От фирмата дори идват да изхвърлят елхата на 1 януари.

5.    Персонални купувачи на дрехи. Те организират целия гардероб на клиентите си и следят всички модни тенденции вместо тях. На известни периоди от време им взимат нови мерки, за да не се занимават те с досадно мерене.

6.    Болница в домашни условия. Компании за медицински услуги могат да направят цяла болница в дома на клиента с частни медицински сестри и друг персонал. Според твърденията им това носи „по-голямо достойнство на клиента, когато той умира”.

7.    Изпращач на проститутки. Той има задължението да се отърве от поръчаните момичета след поредния купон на шефа си милиардер. Както и да му намери нови за следващата вечер.

8.    Частно кино. Прожектиране на най-новите филми в дома на клиента в същия ден, когато е и световната премиера на лентите.

9.    Специални места на концерти или спортни събития. „Медисън Скуеър Гардън” например предлага нещо като луксозна всекидневна с огромна стъклена стена, през която да се наблюдава дадено събитие.

10.    Затоплени места за паркиране. Така през зимата не е нужно клиентът да чака чистачите да изринат снега от алеята, на която стои колата му. Снежинките просто се стопяват от вграденото отопление.

11.    Умни системи за защита. Те могат да контролират всичко – от музиката, която звучи в стаята, през температурата на жилището до алармената система.

12.    Семеен офис. Услугите на счетоводители, адвокати, мениджъри, застрахователи, финансисти, които те идват специално до дома на клиента, за да извършат.

13.    Частен полет без проверки на багаж. Мнозина знаят, че богатите летят в частни самолети. Не всички обаче са чували, че по този начин те избягват и досадните проверки на багажа.

14.    Платинена карта за плащания. Милионерите не купуват сами билети за събития или други неща. Специалната платинена карта е толкова модерна, че почти може сама да го прави вместо тях.

Остави коментар