Кога трябва да напуснем работа

Още по темата

работаПравилото е, че една работа ви носи екстри 3 г. – научавате я или никога не я овладявате (не вземаме предвид заплащането, колегите и др.) След това започва да ви „отнема“. Кога обаче трябва да си тръгнем? Решението е трудно предвид факта, че намирането на работа не е лесно. Ето някои основни белези, че е време да помислите за смяна на работното място.

Заплатата изостава

Договорили сте едни условия и едно заплащане, но условията рязко са се променили – натоварването е повече, изискванията – също. Понякога и работното време скача. Така в един момент заплатата вече не отговаря на полагания труд.

Неподходяща работа

В течение на времето разбирате, че има разминаване между образованието ви и предложената работа. Това ражда демотивация, засилва  неудовлетворението.

Няма развитие

Стоите на едно ниво – няма посока за самоусъвършенства. Тогава естествено започвате да се оглеждат за друга позиция.

Лошо управление на работното време

Работодателят се отнася с вас като с лична собственост – не зачита свободното ви време. Видимо толерира или тормози хора от екипа. Нормална е появата на чувство за експлоатация и гняв, което лесно води също до демотивация и желание за напускане.

Шефът не плаща

Забавянето на изплащането на заплатата или въобще не плащането й – това е най-категоричният аргумент да напуснете. Веднага. Не се връзвайте на уговорките „Затруднен съм“, „Изчакай този месец“ и др. Не си губете времето, защото всеки ваш работен ден е подарък, който работодателят ви със сигурност не заслужава.

Етикети:, , ,
  • Категории:

Остави коментар