Внимание с грима през жегите

Още по темата

гримЛято е, а това никак не намалява жиланието на жените да са хубави. Затова гримът си остава актуална тема. Въпросът е, че жегите може да го напряват от „разкрасяващ“ в „съсипващ“ имиджа ни елемент. Ето какво трябва да съобразим за грима през лятото.

1. Ползвайте  подходящ слътцезащитен фактор. Истината е, че повечето фондьотени имат фактор 15, но това не е достатъчно за летния сезон.

2. На плажа забравете за грима. Под въздействие на слънчевите лъчи порите се отварят, започва потене и това улеснява попадането на грим в епидермиса и след това образуването на пъпки и черни точки. В останалите случаи използвайте изравняваща тена основа пудр.

3. Забравете тежките и плътни фондьотени – те ще се размекнат по лицето и то ще стане на петна.

4. Салфетката е първото, което трябва да ползвате, ако решите да пооправите грима си с пудра. Попийте Т-зоната на лицето – чело, нос, брадичка и евентуално бузите, тъй като там порите най-обилно се потят. Ако сложите пудра върху тях, тя моментално ще попие във влажните места и ще образува неприятни натрупвания от грим и пот.

5. Червилата да са по-сухи. Гланцовете за устни лесно се разтичат по брадичката, особено ако са по-течни или сте нанесли по-щедър слой, който от слънцето се нагрява и втечнява.

6. Макар и горещо време, не забравяйте за водоустойчивите спирали. Понякога потта си е по-сериозен проблем от дъжда.

 

Етикети:, ,

Остави коментар