Няколко „против“ секса в морето

Още по темата

сексХормоните не питат, а на топло край морето и при толкова много голи тела, желанието за секс идва по-бързо и по-често от обикновено. Въпросът е: да го правим ли във водата? Ето аргументите против тази авантюра.

1. Морската вода е пълна с бактерии. Дори самата соленост на водата е достатъчна, за да причини болка и парене при проникване в пикочо-половите пътища и при двата пола, но бактериите са способни на много повече от това. При вагинален секс във водата рискувате развитието на инфекции, които ще отнемат от дни до седмици само за облекчаване на симптомите, докато пълното излекуване може да отнеме доста по-дълго време.
2. Не си мислете, че в сладките води (в басейните например) нещата са за предпочитане. Водата може да е по-чиста и не солена, но наличието на хлор обезателно ще наруши вагиналната киселинност, което може да доведе до неприятни гъбични инфекции.
3. Проблем с презерватива – при контакт с вода – независимо каква, лубрикантът се отмива. Освен това водата потиска естествената лубрикация на вагината. Това, колкото и странно да звучи, ще накара кондома да изсъхне, дори под вода, поради неговата химическа структура. А това е сигурна гаранция, че ще се разкъса, както и че фрикциите ще бъдат доста болезнени. Този проблем може да се отстрани с използването на лубрикант, но не какъв да е, а на основата на силикон. Тези синтетични субстанции задържат своите свойства много по-дълго от лубрикантите на водна основа, дори и под вода.
4. И пясъкът не е безопасен за секс. Изследване, публикувано през 2007 г. в журналаEnvironmental Science & Technology, разкрива, че микробите, които водят до инфекции в морката вода могат да бъдат намерени също толкова лесно и на пясъка. Над 91% от изследваните от научния екип плажове са имали значителни нива на ентерококи – бактерии, които могат да предизвикат инфекции на уринарния тракт, еднокардит и дори менингит. При 62% от плажовете пък са били открити E. coli, които във водата могат да причинят ушни инфекции, а на пясъка -кожни обриви.

 

Етикети:, , ,

Остави коментар