Няколко основателни причини да откажете секс

Още по темата

сексСтава дума за сериозно обоснован отказ от секс, а не дежурното „боли ме главата“ или „боли ме коремът“ (когато се използват само за предтекст). Ето няколко истински причини, които, ако са ви сполетели, въобще не ви е до секс.

1. Твърде много алкохол
Алкохолът е известен с това, че води до по-освободено поведение. Най-често след злоупотреба с алкохол  спалнята привлича единствено като място за спане. Понякога желанието за секс може да е налице, но не й възможността за осъществяването му.
2. Странични ефекти на някои медикаменти
Най-често свързваните с понижено либидо медикаменти са антидепресантите.
3. Еректилна дисфункция
Това не е безобидно, а може да е симптом на нещо по-сериозно. Но най-вероятното е мъж с такъв проблем да има заболяване на сърдечно-съдовата система, което първоначално се изразява по този начин.
4. Прекалено много стрес
Ако човек е неспокоен, има финансови притеснения или проблеми на работното място, за които не може да намери решение, то със сигурност това рано или късно ще се отрази на връзката му със сексуалния партньор.
5. Твърде малко сън
Липсата на достатъчно часове за почивка води до проблеми с концентрацията, понижен праг на раздразнимост, а оттам и до липса на желание за секс. Хроничното недоспиване може да бъде причина за по-ниски нива на тестостерон в организма, който пък е отговорен за сексуалното поведение както на мъжа, така и на жената. Когато се наспиваме добре сме по-здрави и изглеждаме една идея по-привлекателни.
6. Не харесваме тялото си
Това засяга основно жените, които получават комплекси от начина, по който изглеждат и въпреки че имат мъж до себе си, не се чувстват достатъчно красиви и секси. В такива случаи е добре дамите да практикуват повече спорт и да заменят сладкишите с пресни плодове и зеленчуци, особено през лятото, когато те са в изобилие.

Етикети:, ,

Остави коментар