Салата със сьомга

Салата със сьомга

Още по темата

Откакто в едно българско телевизионно кулинарно предаване всички участници се надпреварваха кой в какви форми да приготви сьомга, човек може да остане с впечатление, че тази риба е традиционна българска храна.  За да не останем по-назад, и ние решихме да ви предложим нещо с тази ужасно скъпа (но безспорно вкусна) риба.

Необходими продукти

200 г моркови

200 г тиквички

500 г филе от сьомга

150 мл бяло вино

2 с. л. лимонов сок

1 ряпа

Заливка

4 с. л. оцет

2 с. л. пресен лук

черен пипер и сол на вкус

Приготвяне

1. Сложете сьомгата  в тенджера заедно с виното и лимоновия сок. Подправете с черен пипер и сол. Кипнете  6–7 минути. Извадете филетата и ги отцедете.

2. Нарежете тиквичките, ряпата и морковите на тънки ивици. Бланширайте ги за 2 минути и ги изплакнете със студена вода. Сложете рибата при зеленчуците.

3. Направете заливката и полейте салатата. Разбъркайте и сервирайте.

 

Етикети:, , ,

Остави коментар