Носорог заклет ерген от 28 г. не ще женски

Още по темата

носорогОсобен храктер проявил Шива – еднорогият (индийски) носорог и звезда на зоопарка в Мумбай. Животното демонстративно заявява предпочитание към  ергенския живот пред възможността да се възползва от две женски. Срещата е уговорена в зоологическата градина в столицата Делхи.

Шива е прекарал 28 самотни години в мумбайския зоопарк. Носорогът е докаран в зоологическата градина през 1985 г. – тогава 6-годишен, от щата Асам, където представители на вида живеят в естествената им среда. През 2005 г. е издадено съдебно разпореждане Шива да не остава без партньорка и е наредено на управата на зоопарка и общината в Мумбай да намерят подходяща компания за самотния носорог.

Сега обаче, когато не една, а две дами го очакват в столицата Делхи, Шива отказва да напусне ограждението си. Всички опити носорогът да бъде подмамен в транспортната клетка засега са неуспешни. Шива не се поддава нито на изкушения с любимите му банани и листа от моркови, нито на заблудата с частичното източване на басейна, в който той кисне с часове.

„Шива просто отказва да влезе в клетката“, жалват се гледачите му.

Упояването на носорога за тридневното пътуване с камион до Делхи не е опция, тъй като има опасност той да стане агресивен, ако междувременно се събуди. От управата на зоопарка в Мумбай казват, че опитите Шива да бъде склонен да напусне ограждението си ще продължат.

Етикети:, , ,
  • Категории:

Остави коментар