За какво още се ползва пастата за зъби

Още по темата

пастаПастата за зъби има много повече от традиционното й приложение – да си мием зъбите. Ето още няколко не много известни нейни функции:

За премахване на драскотини от обувки

Просто сложете малко паста върху нацапаното място на кожената обувка и търкайте с мека кърпа. Избършете с влажна кърпа. По същия начин може да почистите и бялата гумена част на маратонките си. Сложете паста върху стара четка за зъби и търкайте усилено. Избършете и обувките ви ще изглеждат като нови.

За почистване на ютия

Леко абразивната паста за зъби е страхотна за почистване на ютия. Нанесете паста върху студената метална плоча, търкайте с парцал, след което минете с чиста кърпа.

За предотвратяване на замъгляване на очилата

Независимо дали карате ски, или пък се гмуркате, няма нищо по-неприятно, а понякога и опасно, от замъглените очила. За да предотвратите този проблем, натрийте малко паста върху всяка леща, след което просто ги избършете.

За полиране на хромирани части в кухнята и банята

По магазините се пробват много препарати, с които да почистите хром, но ако не разполага вкъщи, използвайте паста за зъби. Нанесете малко паста за зъби и полирайте с мека и суха кърпа.

За облекчаване на ухапвания от насекоми

През лятото е почти невъзможно да не бъдем ухапани от някое насекомо, а всички знаем колко дразнещо и неприятно е чувството. За да облекчите сърбежа и да намалите подутината, нанесете паста за зъби върху мястото. Най-добре е да оставите пастата да действа поне няколко часа.

Етикети:,

Остави коментар