Гърдите не привличали вече мъжкото внимание

Още по темата

бюстЗвучи почти невероятно, но бюстът вече не е онзи център в женското тяло, който фокусира вниманието на мъжете. Очите, усмивката и гърдите са първите неща, които мъжете забелязват у една жена точно в този ред, показва британско изследване, цитирано от „Дейли Мейл“. Списъкът бил съставен въз основа на впечатленията на мъжете и на жените съответно от жена и от мъж, които срещат за първи път или преминават по улицата.Резултатите показват, че стереотипният мъж с очи само за една специфична част от женското тяло изчезва и отстъпва място на по-одухотворен съвременен мъж. 70% от анкетираните 1000 представители на силния пол, заявили, че забелязват първо очите. Усмивката е на второ място, а гърдите – на трето.
Косата и теглото също са сред първите неща, които господата забелязват. Голям процент от участвалите в допитването 1000 дами също са посочили, че забелязват на първо място очите на мъжа. „Обикновено очите говорят много за човека, така че не бяхме изненадани, че те ни привличат към противоположния пол“, заяви говорител на марката капки за очи Murine, която поръчала изследването. „Когато говорите с даден човек за първи път, трябва да забелязвате преди всичко начина, по който гледа. 
Усмивката също е нещо, което и двата пола забелязват един в друг. Това показва, че мъжете и жените си приличат много повече, отколкото се смяташе досега“, допълва още той. Изследването почти разбива стереотипа, че първото нещо, което мъжете забелязват у една жена, са гърдите. Въпреки че те се нареждат на трето място, така че навикът не се е променил много. То установило още, че след очите, усмивката, гърдите, косата и теглото, очите на мъжа са привлечени от краката, модния усет, задните части, ръста и състоянието на кожата на жената. 
Дамите пък обръщат внимание освен на очите на мъжа, също на усмивката, ръста и косата, модния усет, теглото, състоянието на кожата на лицето, задните части и носа. 1 от 4 мъже бил залавян да гледа друга жена от собствената си половинка. 17% от дамите признали, че са се отклонявали от пътя си, когато видели добре изглеждащ мъж. Две трети от представителите на силния пол са достатъчно уверени, за да направят комплимент на непозната за нейна красива черта. Същото казали и 50% от дамите.

Етикети:, , ,

Остави коментар