От 53 г. започва средната възраст

Още по темата

женаС увеличаването на продължителността на живота и по-здравословния начин на живот се измества и средната възраст с 12 г. назад. Това вече означава, че на 53 г., а не на 41 г. започва средната възраст днес. Това сочи  допитване сред 2000 британци. Сред признаците на тази възраст са: удоволствието от следобедната дрямка,  предпочитате  удобството пред стила; пъшкате, когато се навеждате; падате си по круизни ваканции и предпочитате спокойна вечер вкъщи пред вечер навън. Изследването, осъществено от марката Benenden Health, установило още, че близо половината от хората над 50-годишна възраст смятат, че все още не са достигнали средната възраст, а 75% заявили, че сега разделението между възрастовите групи е по-малко.

80% от участниците в допитването заявили, че „средната възраст“ е много по-трудна за дефиниране, отколкото преди, а същият процент посочили, че сега тя е повече състояние на духа, отколкото физически крайъгълен камък. Над половината от анкетираните дори заявили, че вече не съществува такова нещо като „средна възраст“.

Помолени да определят признаците на средната възраст, британците посочили затрудненията със съвременните технологии, забравянето на имената на хора и мнението, че учители, лекари и полицаи изглеждат много млади. Купуването на сладки за пътуване с кола и вземането на кана с чай за пътувания през деня също са сред признаците на средната възраст, както и мнението, че телевизията днес не е като едно време, заспиването след само една чаша вино и предпочитането на разходката пред неделно излежаване.

Изследването установило още, че хората са три пъти по-склонни да казват, че са навлезли в нов етап от живота си, когато станат на 50, отколкото когато навършат 30 или 40 години. 84 на сто заявили, че ако се мислиш за възрастен, ще започнеш да се чувстваш като такъв, а същият процент посочили, че щастието им е пряко свързано със здравето. Болестите и загубата на паметта са нещата, от които хората най-много се страхуват с напредването на възрастта.

Етикети:, ,
  • Категории:

Остави коментар