Мадона и Спилбърг сред най-богатите знаменитости

Още по темата

мадонаМадона и Спилбърг оглавяват класацията на Forbes за звезди от шоу бизнеса,  спечелили най-много през годината.

1. Мадона

Общо 125 млн. щатски долара е спечелила певицата за периода между юли 2012 и юли 2013 г. Това се дължи най-вече на турнето й, на което феновете плащат по над 100 евро за билет. Освен това има и собствена модна линия и парфюми, които също помагат на 55-годишната певица да се приземи на първо място в класацията на Forbes.

2. Стивън Спилбърг

25 милиона долара делят режисьора от Мадона и съответно от първата позиция. Стивън Спилбърг има приходи от 100 милиона долара за изминалата година. Последният му филм „Линкълн“ наистина е много успешен, но Спилбърг печели най-много от филмовите права на класики като „Джурасик Парк“ и „E.T.“.

3. Саймън Кауъл, E. Л. Джеймс и Хауърд Стърн

Три знаменитости си делят третото място. Създателят на успешните риалити шоута за таланти X-Factor и Britain’s got Talent Саймън Кауъл е спечелил точно толкова, колкото и авторът на поредицата книги „50 нюанса сиво“ и радиоводещия Хауърд Стърн, а именно 95 милиона долара. Тази сума обаче е едно нищо за Стърн, тъй като през 2005 година той спечели цели 237 милиона долара.

4. Джеймс Патерсън

Около четири милиона долара делят автора от третото място. Джеймс Патерсън е спечелил 91 милиона долара между юли 2012 и юли 2013 година. Неговите криминалета са бестселъри и са преведени на 40 езика, както и продадени в над 100 милиона копия.

5. Глен Бек

Телевизионният и радио водещ е до голяма степен неизвестен в Европа, но в Америка е страшно популярен. Доходите му за изминалата година се равняват на 90 милиона долара. Собственият му сайт е висок източник на доходи. Той се смята и за един от най-видните защитници на американските права.

Остави коментар