Чипсът не е сред здравословните закуски. Особено когато става въпрос за храна, купена в магазин. Такъв продукт може да съдържа много консерванти, аромати и оцветители.
Ето защо трябва да готвите по-леки храни у дома. Получавате естествено и много по-малко вредно ястие.
В същото време по отношение на вкуса си няма да отстъпва по нищо на магазина. Основното нещо е да следвате рецептата.
Рецепта за домашен чипс
Трябва да вземете няколко средно големи картофа и да нарежете всеки от тях на тънки филийки.
Получените кръгове трябва да се подредят върху пергаментова хартия, предварително намазана със слънчогледово олио или зехтин. Зеленчуците трябва да бъдат осолени и поръсени с черен пипер.
В този случай материалът, върху който са подредени картофените филийки, трябва да лежи върху тава, подходяща за микровълнова печка.
Съдовете с цялото им съдържание трябва да бъдат сложени в микровълновата фурна за пет минути. Устройството трябва да работи на максимална мощност.
Резултатът ще се получи вкусен, хрупкав и естествен чипс.
Общо рязането на зеленчуци, подреждането на парчетата и загряването им в микровълновата ще отнеме само 10 минути.